Välj språk
vi som poddar

Vi är ett gäng skojfriska tekniknördar som med vår podd vill förmedla hur teknik kan förenkla vardagen när man är synskadad.

En svartvit bild på Jack. Han har kortklippt mörkt hår.
Jack

Jag heter Jack och har jobbat med talboksinspelning sedan 80-talet. I 20 år jobbade jag med produktion av taltidningar plus lättläst taltidning där målgruppen var människor med utvecklingsstörning. Jag har alltid haft ett brinnande intresse för teknik, gärna teknik som är användbar i vardagen. Jag är blind sedan födseln och har haft mycket stor nytta av de framsteg som gjorts i den tekniska världen.

Bild på Mattias. Han är kortklippt och har ett stort skägg.
Mattias

Jag heter Mattias och är 47 år och är blind sedan 2 år tillbaka. Inom mitt tidigare yrkesliv har jag jobbat som yrkeschaufför och elektriker. Hela mitt liv har jag haft ett brinnande intresse för hemelektronik, prylar och mobiltelefoner. När jag förlorade min synförmåga trodde jag att detta skulle bli ett hinder för mig att fortsätta med, men det visade sig att det finns massor man kan göra med prylar som blind. Att det dessutom visade sig vilken nytta alla dessa teknikprylar och digitala tjänster kan underlätta min vardag och många gånger faktiskt få mig att helt glömma mitt funktionshinder. Det är något jag vill berätta om. 

Bild på Tony som har kort mörkt hår och randig pikétröja.
Tony

Tony heter jag och bor i Göteborg. Jag är tekniknörd av rang och förutom all teknik är jag också intresserad av radiokommunikation av olika slag. Driver sedan 2010 hemsidan tbteknik.se där jag samlat information om tillgänglig teknik samt tjänster.

Länk till tbteknik.se
En bild på Linda, hon har  långt tjockt brunt hår med blonda slingor i. Hon har en vit somrig klänning med röda blommor på
Linda

Jag heter Linda och är 36 år, är helt blind på mitt vänstra öga och har numera bara lite synrester kvar på mitt högra öga. Jag är en hästtjej som älskar att baka och att laga mat när jag inte sitter och nördar ner mig i tekniska prylar. Jag har alltid vart intresserad av teknik men när första iPhonen kom började det riktigt stora brinnande teknikintresset. Alla tekniska prylar, appar och funktioner som underlättar mitt liv varje dag. Allt från att hålla koll på min menscykel till min puls till att få text uppläst, hjälp med navigeringen till att låsa upp dörren, tända och släcka lampan och icke att glömma alla mina recept som jag nu kunde få samlade i t.ex mobilen. Jag har gått IT-media programmet på gymnasiet och sedan läst webbutveckling på högskolan. Jag har efter webbutvecklingen fyllt på min portfolio med ytterligare kurser i bland annat Java, C#, databasutveckling, IT-säkerhet, interaktionsdesign och datorspelsproduktion. Jag har även läst arbetsledning och projektledning. Jag har hand om våran webbsida och sociala medier och jag hoppas att med mitt teknikintresse tipsa andra om sådant som kan underlätta vardagen. Kanske kommer jag även bjuda på lite recept och såklart tips på vad jag använder för tekniska prylar och hjälpmedel i köket.

Lisbeth
Lisbeth

Lisbeth heter jag, är 61 år och bor i Göteborg. Jag är blind sedan födseln. Jag gillar musik, läser mycket böcker samt lyssnar en hel del på poddar. Promenera, laga mat samt att resa är också stora intressen. Jag har alltid gillat att hålla på med tekniska prylar av olika slag, och utforskar gärna det som är nytt. Jag har stor nytta av många appar som finns, exempelvis för att läsa post, kolla streckkoder och mycket annat.

Samarbeten och andra poddar